Transparant en muisstil

Renovatie van het Provinciehuis Zuid-Holland. Afbouwmagazine Mebest plaatste een artikel van mij over de herindeling van het gebouw met transparante wanden.

Flexibiliteit en transparantie is waar het negen van de tien keer om draait bij moderne kantoorgebouwen. Zonder al te veel moeite moeten indelingen kunnen worden aangepast aan nieuwe wensen, aan grote wijzigingen in het personeelsbestand, aan andere manieren van werken. Maar dat alles mag niet ten kosten gaan van de privacy. De geluidisolatie moet in dit soort kantoorgebouwen dus dik in orde zijn. Het Provinciehuis Zuid-Holland in Den Haag is niet de uitzondering die de regel bevestigt.

Voor nr. 3 van afbouwmagazine Mebest maakte ik een artikel over de renovatie/herindeling van het omvangrijke kantoorgebouw tegenover het Mailieveld. Tekst én foto’s zijn van mijn hand. Voor het verhaal sprak ik met Olaf Haarmans van System Flex. Het plafond- en wandbedrijf uit Dongen plaatste de wanden die niet alleen transparant zijn maar ook nog eens voldoen aan de strenge eisen op het gebied van geluidsisolatie.

Wil je het artikel over Provinciehuis Zuid-Holland lezen?

Klik op de button hieronder voor een pdf. Hij is van het opgemaakte artikel dus je kunt ook alle foto’s bekijken. Een andere mogelijkheid om het te lezen en de foto’s te zien is de bladerversie van Mebest nr. 3 van 2015.

Artikel Provinciehuis Zuid-Holland

 

Gang met transparante wand. Foto gemaakt voor Mebest 2015 nr 3.

Door de wanden in verspringende segmenten te monteren, kunnen ze de vorm van het gebouw volgen.©️Klokhuys tekst en foto

 

Gevel van Provinciehuis Zuid-Holland Foto gemaakt voor Mebest 2015 nr 3.

Het Provinciehuis Zuid-Holland heeft een golvende vorm die met de scheidingswanden moest worden gevolgd. ©️Klokhuys tekst en foto

 

Vergaderruimte met transparante wand, deels bekleed met folie. Foto gemaakt voor Mebest 2015 nr 3.

Folie met afbeeldingen van de aandachtsgebieden van de provincie Zuid-Holland zorgt voor een beetje privacy in het verder zo transparante kantoor. ©️Klokhuys tekst en foto