cepezed en de kwaliteit van tijdelijkheid

Voor afbouwmagazine Mebest: een interview met Menno Rubbens van architectenbureau cepezed over circulair bouwen. 

Duurzaam bouwen was lang het buzzwoord maar het is wel een beetje een containerbegrip geworden. En dat is lastig, want wat de één met duurzaam bedoelt hoeft nog niet voor een ander te gelden. Bij architectenbureau cepezed vinden ze het bijvoorbeeld belangrijk dat een gebouw niet wordt afgedankt na 10 of 15 jaar. Daarom geven ze de voorkeur aan circulair bouwen. Voor afbouwmagazine Mebest interviewde ik een van de directeuren van het Delftse architectenbureau, Menno Rubbens. In het artikel legt hij uit wat circulair bouwen is. En wat het betekent voor de afbouw.

Foto's bekijken, artikel lezen

Op deze pagina staan wat foto’s (door mij gemaakt) van het kantoor van cepezed. In het artikel zijn er meer, en ook wat beeldmateriaal van anderen. De button hieronder is goed voor een pdf van het artikel, dan kun je de afbeeldingen zien en de tekst lezen.

Een andere mogelijkheid om het stuk te bekijken is via de bladerversie van Mebest 2016-1. Dan heb je de complete uitgave en kun je ook de overige artikelen zien die ik voor die uitgave heb gemaakt.

Lees hier het artikel over cepezed en circulair bouwen

 

Gang in kantoor cepezed. Foto gemaakt voor Mebest 2016 nr 1.

Het pand is gerestaureerd waarbij de oude architectuur grotendeels is hersteld en in ere gelaten. Restaureren is volgens Menno Rubbens immers onlosmakelijk verbonden met de filosofie dat je gebouwen tijdelijk gebruikt en ze bewaart voor volgende generaties. ©️Klokhuys tekst en foto

 

Bij de entree van cepezed. Foto gemaakt voor Mebest 2016 nr 1.

De keuze voor circulair bouwen betekent ook kiezen voor herbruikbare producten en materialen. In ontwerpen van cepezed is daardoor doorgaans weinig ruimte voor traditionele, natte afbouw.. ©️Klokhuys tekst en foto