Betonlook in hartje Deventer

Leuk om te maken hoor, dit  artikel over moderne minimalistische wand- en vloerafwerkingen. Een stuk uit de hoek van de betonlook dus. 

Deventer. Ik was eigenlijk nog niet zo vaak in de Hanzestad aan de IJssel geweest. Alleen dat al maakte deze opdracht voor Mebest leuk. In het afbouwmagazine moest een artikel komen over de afwerking van de wanden en de vloeren van een herenhuis in het centrum van Deventer. Ik ging er foto’s maken en een interview doen met de bewoners en de man die de afwerking had verzorgd.

Het centrum van Deventer is oud maar de woning was nagelnieuw, nog maar kort daarvoor gebouwd op de plek waar eerst het politiebureau stond. Een strak modern ingericht huis. De vloeren waar ik voor kwam passen daar mooi bij. Ze zijn door Peter van Hemert van Ecowonen naadloos afgewerkt met een grijs materiaal waarin hij iets van spaanslagen heeft gemaakt. Door die tekening lijkt het wel alsof de vloer van massief beton is gemaakt. Betonlook is dan ook de verzamelnaam die veel wordt gebruikt voor dit soort trendy afwerkingen.

Woonkamer met betonlookvloer. Foto gemaakt voor Mebest 2015 nr 4.

Door de kleur en de tekening lijkt deze vloerafwerking wel wat op beton. Maar in tegenstelling tot de vele centimeters beton die nodig zijn voor een vloer is deze afwerking behoorlijk dun. ©️Klokhuys tekst en foto

Naadloos in de natte cel

Hetzelfde materiaal is gebruikt voor het toilet en de badkamer, zowel voor de vloeren als de wanden. Zelfs in de doucheruimte zelf zit het op de wanden en de vloer. Ook dat is een trend; steeds meer mensen willen wel eens wat anders in de douche dan tegels met voegen. Naadloos vinden ze mooier, gemakkelijker schoon te maken ook. Maar er kleven wel wat risico’s aan. De stukadoor heeft me daar een en ander over verteld, en ook hoe je die risico’s zo klein mogelijk kunt maken.

Badkamer met betonlook vloer en wanden. Foto gemaakt voor Mebest 2015 nr 4.

Wie voor naadlozewand- en vloerafwerkingen met een betonlook kiest, ontdekt een scala aan mogelijkheden in kleur, textuur, tekening enz. ©️Klokhuys tekst en foto

Wil je meer over deze betonlook-afwerking lezen?

Met de button hieronder ontsluit je een pdf van het opgemaakte artikel dat in Mebest heeft gestaan. Daar staan ook nog wat meer foto’s in dan de drie die je hier ziet.
Je kunt ook kiezen voor de bladerversie van het blad, misschien staat er nog wel meer in dat interessant voor je is.

Lees hier het artikel over betonlook in Deventer

 

Keuken met betonlook vloer. Foto gemaakt voor Mebest 2015 nr 4.

Naadloze oppervlakken zijn populair omdat ze gemakkelijk te reinigen zijn. Wel is het bij deze afwerking zaak om geen schoonmaakmiddelen te
gebruiken die de afwerklaag aantasten. ©️Klokhuys tekst en foto