Ambachtelijke stukadoorswerk voor hotel Stationszicht

Een artikel over stukadoorswerk zoals je dat niet vaak meer ziet. Coremans Gipsdecoraties uit Antwerpen restaureerde lijsten en ornamenten van het voormalige hotel Stationszicht in Bergen op Zoom.

Voor afbouwmagazine Mebest maakte ik een verhaal over de redding van het vroegere hotel Stationszicht in Bergen op Zoom. Nog maar een paar jaar geleden lag het pand zo goed als in de goot. Net op tijd stak een ondernemer uit Bergen op Zoom met hart voor de stad daar een stokje voor. Het voormalige hotel is gerenoveerd, gerestaureerd en getransformeerd. Op de begane grond zit nu een bruidsmodezaak en de rest van het pand is appartementencomplex.

Klassieke lijsten en ornamenten

Voor Mebest maakte ik een verhaal over die verbouwing. Klik op de button hieronder om het artikel te lezen of lees de bladerversie van Mebest.
Onderdeel van de ingreep was het restaureren en terugbrengen van de prachtige lijsten en ornamenten uit 1869. In Antwerpen, in de werkplaats van Coremans Gipsdecoraties, maakte ik foto’s van dat ambachtelijke stukadoorswerk.
De foto’s van Stationszicht zijn van collega Henk van der Veen.

Artikel restauratie Stationszicht

 

Restauratie hotel Stationszicht - Mebest

Restauratie hotel Stationszicht - Mebest