Iets over de naam

Klokhuys tekst en foto. Die naam, daar zit wat achter. Ik namelijk, Jan Willem Kommer. Ik ben freelance tekstschrijver en fotograaf en ik werk en woon in het Klokhuys.

Iets over mijn werk

Een foto zegt meer dan duizend woorden, zeggen ze. Kun je nagaan wat ze sámen zeggen! Tekst en beeld vormen een ijzersterke combinatie. Volgens mij kan die combinatie nóg sterker worden wanneer de foto’s en het verhaal door één en dezelfde persoon worden gemaakt. Voorbeelden daarvan kun je op deze website vinden. De meeste komen uit afbouwmagazine Mebest. En dan hebben we meteen mijn specialiteit te pakken, afbouw, bouw, architectuur. Maar je kunt ook bij me terecht voor bedrijfsreportages, interviews, portretten, webteksten, persberichten, brochures.

Uiteraard doe ik ook tekst en fotografie apart van elkaar. Portretten en profielfoto’s bijvoorbeeld hebben meestal geen tekst nodig. En niet elke tekst vraagt om beeld. Ook daarvan kun je voorbeelden vinden op deze website.

Iets over mijzelf

Schrijven doe ik al sinds de jaren negentig. Eerst als freelance sportverslaggever voor een huis-aan-huis-blad, toen in dienst bij verschillende organisaties als bedrijfsjournalist/bedrijfsredacteur voor personeelsbladen, corporate magazines, brochures, websites.
Fotograferen doe ik wat minder lang. Dat wil zeggen, beroepsmatig fotograferen. Dat begon zo ongeveer toen ik in 2010 startte met een opleiding aan de Fotoacademie.
Sinds 2015 werk ik als zelfstandig tekstschrijver/fotograaf.

Jan Willem Kommer, tekstschrijver en fotograaf

De foto is gemaakt door Henk van der Veen.

Iets over de spelregels

Is er iets dat je mooi of interessant vindt en dat je graag zelf ergens voor zou gebruiken? Neem dan contact met me op voor de voorwaarden. Gebruik van mijn foto’s of teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan. Maar dat is logisch toch?